Biografie

Zelfportret met suikeraquatint. Zinkplaat 15×10 cm

Geboren in 1948 in Friesland. Na de middelbare school in Leeuwarden, scheikunde studie in Groningen, gevolgd door een promotieonderzoek in de biofysische chemie.

In 1979 gaan werken in Leiden, bij de Medische Faculteit die later met het academische ziekenhuis is samengegaan tot het LUMC. Onderzoek en onderwijs ontwikkelden zich tot wat nu moleculaire biologie genoemd wordt. Voor meer details zie LinkedIn.

Na mijn pensionering in 2013 ben ik met mijn vrouw Lydia Bakker wel eens gaan schilderen, ook in haar atelier Mamré (zie ook haar website). Wij zijn ook verhuisd naar centrum Leiden. In 2018 bood Aaldrik Harkema ons zijn etspers aan. Aaldrik had vroeger veel geëtst, klik hier voor voorbeelden, maar wilde gezien zijn leeftijd nu zijn atelier ontruimen.

Ik was altijd al geïnteresseerd in de resultaten van het etsen in metaalplaten, zodat je afdrukken kunt maken. Met een boek ben ik me gaan verdiepen in de mogelijkheden en in januari 2019 maakte ik mijn eerste etsje.

Een half jaar later leerde ik dat er een etscursus door Peter Zuur gegeven werd bij de kunstenaarsvereniging Ars Aemula Naturae, voor mij letterlijk om de hoek. Vanaf september 2019 tot voorjaar 2020 heb ik daar onder de bezielende leiding van Peter Zuur veel geleerd. Corona maakte de voortgang wat lastig, zodat ik pas in september 2021 weer in ARS ben gaan etsen in dat goed geoutilleerde atelier. Zowel gedurende de cursus als op de vrijdagochtend met andere enthousiaste etsers.

Daarnaast ets ik veel in mijn eigen atelier. De etsen zijn gemaakt in eigen atelier of in ARS of vaak in beide ateliers. Ik maak verschillende soorten afbeeldingen en ook met diverse technieken en materialen. Onder etstechniek geef ik wat uitleg over de diverse materialen en technieken.

Ik signeer mijn etsen met mijn monogram 

Contact:
info@altzantema.nl
+31 6 44686896

Scroll naar boven